السلطه من الاطباق الرئيسيه والهامه جدا على السفره وخاصه فى شهر رمضان
وانواع السلطه كثيره جدا وطرق اعدادها مختلفه وكل دوله لها طريقتها الخاصه فى اعداد السلطه
مثل الفتوش المشهوره فى سوريا
وطريقه عملها هى
يقطع رغيف بلدى قطع صغيره مربعه ويحمر فى زيت ذره
ويضاف اليه حبتين طماطم وحبتين خيار وعودين نعناع وبصله
وبقدونس مقطعين قطع صغيره يمزح كل المقادير ويضاف عليها الملح والليمون والزيت والبهارات
اما سلطه الطحينه طريقه عملها اسهل بكثير
كوب طحينه يضاف عليه الليمون والماء والخل والثوم المفروم والملح والبهارات
ويضرب الجميع بمضرب يدوى حتى تصير متجانسه
سلطه بابا غنوج
يشوى الباذنجان ثم يقشر ويهرس فى طبق عميق ويضاف عليه
الفلفل المقطع والطحينه والملح والبهارات والليمون
ويفضل تحمير ثومه فى الزيت وتضاف على الطبق
يقلب المقدار كله حتى يصبح متجانس
وبالف هنا وشفا
وكل عام والجميع بخير
__________________
وانواع السلطه كثيره جدا وطرق اعدادها مختلفه وكل دوله لها طريقتها الخاصه فى اعداد السلطه
مثل الفتوش المشهوره فى سوريا
وطريقه عملها هى
يقطع رغيف بلدى قطع صغيره مربعه ويحمر فى زيت ذره
ويضاف اليه حبتين طماطم وحبتين خيار وعودين نعناع وبصله
وبقدونس مقطعين قطع صغيره يمزح كل المقادير ويضاف عليها الملح والليمون والزيت والبهارات
اما سلطه الطحينه طريقه عملها اسهل بكثير
كوب طحينه يضاف عليه الليمون والماء والخل والثوم المفروم والملح والبهارات
ويضرب الجميع بمضرب يدوى حتى تصير متجانسه
سلطه بابا غنوج
يشوى الباذنجان ثم يقشر ويهرس فى طبق عميق ويضاف عليه
الفلفل المقطع والطحينه والملح والبهارات والليمون
ويفضل تحمير ثومه فى الزيت وتضاف على الطبق
يقلب المقدار كله حتى يصبح متجانس
وبالف هنا وشفا
وكل عام والجميع بخير
__________________